Terug

Stichting Pintilie is een stichting die een aantal jaren geleden is gesticht nadat wij voor het eerst via kennissen in Roemenie terecht zijn gekomen.
Wij hebben daar een aantal wees- en bejaardenhuizen bezocht.
Wat wij daar aantroffen is met geen pen te beschrijven, het was pure ellende. In de weeshuizen troffen wij kinderen aan die geen kleding of schoenen hadden. Babys lagen zij aan zij in een vies

Na het zien van zoveel ellende hebben wij besloten dat we voor deze mensen iets moesten kunnen doen
Stichting Pintilie komt in het bijzonder op voor de mensen, jong en oud, die door allerlei omstandigheden geen mogelijkheden hebben op een menselijk bestaan.
Sinds een aantal jaren verzamelen wij, samen met het Volendams "WERKEND MISSIETEAM" goederen om deze mensen in hun

oud ledikantje zonder matrasje, soms wel met 30 op een klein kamertje.
In de bejaardenhuizen waren de mensen compleet vervuild en hingen ziekelijk rond, 1 a 2 keer per week worden ze soms gewassen.
Simpele dingen zoals schone kleding, zeep, tandpasta of shampoo zijn er gewoon niet.
Over het eten zullen we maar helemaal niet spreken!!

eerste levensbehoefte te voorzien.
Deze acties doen wij nog steeds!!!!!! Ongeveer 6 maal per jaar sturen wij vrachtwagens met hulpgoederen naar Roemenie. Om te zorgen dat de spullen op de plaats van bestemming terecht komen reizen wij zelf mee!!
De stichting werkt alleen met vrijwilligers. Daardoor komen donaties volledig ten goede aan de uitvoering van de doelstelling van de stichting. Kijk hier voor ons contact gegevens.

Terug